Sayfalar

İzmir Güzelyalı Halk Forumu'ndan Provakasyona Dair Açıklama


Güzelyalı Halk Forumu olarak 22 Haziran’dan bu yana her gün toplanıp birçok şehirde olduğu gibi halk olarak, iktidara ve onun uşağı olan medyaya inat kendi gündemlerimizi, kendi sorunlarımızı tartışıp hayatlarımız ve yaşam alanlarımız hakkında kendi kararlarımızı alıyoruz.

Forumumuz artık birbirimize ve farklılıklarımıza duyduğumuz saygının bir örneği oldu. Herkesin özgürce ve ötekileştirilmeden kendi sözünü söyleyebildiği yer olan bu forumlar daha en baştan alınan kararlarla siyasi parti ya da örgütlerin forumlarda bu kimlikleriyle yer almadıkları bir beraberlik olarak sürdürülüyor.

Fakat 4 Temmuz 2013, Perşembe günü tüm Güzelyalı Halk Forumu katılımcıları olarak beraberce yarattığımız bu dayanışma ruhumuz, “İşçi Partisi” ve onun gençlik örgütlenmesi olan “TGB” tarafından sabote edilmeye çalışılmıştır.

Bayrakları, parti minibüsü ve yayınlarıyla forum alanına gelen bu gruba, sürekli, parti vurgusu ve propagandası yapmadan hep birlikte foruma devam edilebileceği, davet edilmelerine gerek bile olmadığı hatırlatılmasına rağmen ilk sözü aldıklarında partilerinin ismiyle konuşmaya başlamaları birçok insanın “Parti İstemiyoruz”, “Partiler Dışarı” sloganlarını atmasına sebep oldu. Hali hazırda uzun süreden beri devam eden bir halk forumunda olmalarına bakmadan, kendi parti kararlarıyla aldıkları bir meclisi burada toplayacaklarını söylemeleri ise oluşan tepkinin artmasını sağladı. Tüm bunlar olurken ve öncesinde “Bunlar bayrak düşmanı, vatan haini” gibi kışkırtma girişimleri ise pek rağbet görmedi.

Başkasının ve aslında halkın kararlarını hiçe sayan ve demokrasiden anladığı dayatma olan bu siyasi oluşumun tüm çabalarına rağmen forumumuzu sabote edemedikleri gibi, kendilerini teşhir etmiş olduklarını da söylemek gerekir. Demokrasi kültüründen bihaber olan, bayrak gibi ulusal değerlerin sömürüsü üzerinden siyasi prim yapmaya çalışan bu topluluğun, bizim gözümüzde din üzerinden prim yapmaya çalışan iktidar partisinden hiçbir farkı yoktur.

Tüm bu engellemelere rağmen forumumuz hala ve coşkusundan hiçbir şey kaybetmeden mücadelesine devam ediyor.

Her türlü dayatmaya ve baskıya karşı…
BU DAHA BAŞLANGIÇ! MÜCADELEYE DEVAM!

Not: Aynı grup ertesi gün Karşıyaka Halk Forumuna giderek aynı dayatmaları yapmış ve aynı tepkiyi görmüştür. Karşıyaka Halk Forumunun yaptığı açıklamayı şu linkten okuyabilirsiniz:

https://www.facebook.com/groups/parklarbizimksk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder