Sayfalar

EVKA-1 YEDİ GÖLLER HALK FORUMU TUTANAĞI – 11.07.2013


Geçen Cuma gününden başlamak üzere Buca da yapılan forumlar ve alınan kararlara ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Bu bağlamda Çevik 1 Meydanının isminin Ethem Sarısülük Meydanı olarak değiştirildiği, Pazartesi günü Ethem Sarısülük Meydanı’nda Parkın tabelasının asıldığı ve “Direniş” konulu resim sergisi açıldığı bilgisi verilmiştir. Pazartesi günü olan eylem nedeni ile forumun erken bittiği ve çoğunluğun eyleme gitme kararı aldığı belirtilmiştir. Salı günü Konak Meydanı’na “Buca Halk Forumları” pankartı arkasında yüründüğü bilgisi verilmiştir. Çarşamba günü Kız Kulesi forumunda alınan kararlar paylaşılmıştır.
Ethem Sarısülük Meydanı’na ilişkin resmi başvurunun yapılıp yapılmadığı bilgisi istendi, bu konuda resmi başvuru yapılacağı ve imza kampanyası başlatılacağı bilgisi verildi.
Bir kişi Gündoğdu forumu ve Konak forumu/eylemi tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Merkezi forum olması halinde Konak’ta foruma katılabilineceği söylendi.
 Acı kaybımız Ali İsmail Korkmaz anıldı ve de forum alanına “ALİ İSMAİL KORKMAZ” ismi verilmesine karar verildi.
Forumların daha işlevli kılınması için tematik gündemli sunumlar ve paylaşımlar yapılması gerektiği konuşuldu. Bu bağlamda 16 Temmuz Salı Günü için Akp’nin TMMOB’yi işlevsizleştirmeye yönelik olarak yaptığı yasal düzenleme konulu bir forum yapılması kararlaştırıldı.
Salı günkü foruma İş Merkezi tarafındaki otobüs duraklarından sloganlar eşliğinde mahallelerin gezilerek gelinmesi kararı alındı.
Salı günkü forumda Direniş temalı resim sergisinin yapılmasına ve kitap takası yapılması amacıyla herkesin evinden kitapları ile gelmesine karar verildi.
İleriki forumlarda temalı forumlara devam edilmesi görüşü sunuldu; sağlık, çevre politikaları, insan hakları, eğitim konulu forumlar yapılabilineceği belirtildi. Bu bağlamda, 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek forumda polis şiddetine maruz kalındığında neler yapmalıyız konusunu içeren sunum yapılması kararlaştırıldı.
Perşembe günü İzkent tarafındaki yol boyunca “Yeryüzü Sofrası” kurulması kararlaştırıldı. Bu duyurunun yapılması için bir el ilanı bastırılarak herkesi çevresine duyuruları ulaştırması kararlaştırıldı.
Askıda ekmek/pide kampanyası başlatılabileceği önerildi; Evka-1 ve çevresindeki fırınlar ile görüşerek bu kampanyanın anlatılması ve sonrasında da genel duyurunun yapılması kararlaştırıldı.
Gözaltı ve tutuklu arkadaşlarımızın aileleri ile dayanışma amacıyla Karşıyaka ve Gündoğdu forumlarının çağrısına katılma kararı alındı. Bu doğrultuda Cumartesi günü 13:30 da Saat Kulesinin önünde buluşulmasına ve Buca’da ki diğer forumlara acilen çağrı yapılmasına karar verildi.
Cumartesi günü yapılacak etkinliğe “Buca Halk Forumları” pankartı ile katılınması önerildi ve karar alındı.
Seçim barajının düşürülmesi değil tamamen ortadan kaldırılması üzerine çalışma yapılması ve diğer forumlarda bu konu üzerine tartışmalar yapılması önerildi.
Bir diğer konuşmacı seçim sandıklarına sahip çıkılması gerektiğini, AKP nin %50 oyu olduğunun bir balon olduğu, bu doğrultuda her forumda seçim konusu ile ilgili bir bölüm olması talep etti.
Temsili demokrasi yerine doğrudan demokrasinin nasıl işletileceği tartışılması gerekliliği bu bağlamda seçim barajına tamamen karşı durulması, mahalle forumlarının çoğaltılması düşüncesi dile getirildi.
İsteyen herkesin istediği zaman forumlarda bu konu hakkında konuşabileceği gerekçesi ile forumda düzenli seçim konulu bölüm olmasına gerek olmadığı ancak seçim dönemi yaklaştığında bu tema ile ilgili forum olabileceği konuşuldu.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder