Sayfalar

Buca Barış Mahallesi (Kız Kulesi) Forumu 10 Temmuz 2013 Çarşamba Toplantı Tutanağı



- Geçen haftaki ilk forumun ardından daha geniş bir katılımla toplanıldı.
- İlk forumda alınan karar uyarınca sağlık sistemindeki dönüşüm ve sorunlar forumun ilk konusu oldu. Sağlık emekçisi bir davetlinin barkovizyon destekli sunumunun ardından katılımcıların soru ve katkılarıyla tartışma yürütüldü. Sağlıktaki piyasalaşmanın ve dönüşümün hazırlanacak bildiri/broşür gibi materyallerle özellikle hastanelerde halka daha iyi anlatılması gerektiği vurgulandı. Sağlıktaki dönüşümün herkesin başına gelince acısını hissettiği bir konu olduğu, piyasalaştırmanın en yoğun gözlendiği bir alan olduğu belirtildi. Devlet hastanelerinde doktorlarla muhatap olmanın kolaylaştığı ancak tedavi sürecinin uzadığı ya da zorlaştığı ifade edildi. Kronik hastalığı olanların maddi olarak çok sıkıntı çektiği, yakında ölümlerin başlayacağı uyarısı yapıldı. Eskişehir’de kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz kardeşimizin ölümünde sağlık sisteminin önemli payı olduğu vurgulandı. Sağlık sistemindeki bozulma konusunda yıllardır eylem yaparak halkı uyarmaya çalışan sağlık emekçilerinin “daha çok para kazanmak için eylem yapıyorlar” denilerek görmezden gelindiği ancak gerçeklerin artık görülmeye başlandığı kaydedildi.
- Önümüzdeki haftadan itibaren Kız Kulesi forum saatinin 21:30 olması kararlaştırıldı.
- Taksim Dayanışması’nda üstlendikleri rol ve ülkemizdeki birçok hakkın savunulmasında önemli katkıları dolayısıyla hükümetin hedef tahtası haline gelen TMMOB’un gündelik hayatımızda ne kadar önemli olduğunu, mücadelesini, yerel ve merkezi iktidarların politikalarına itirazlarını konuşmak üzere haftaya TMMOB’den bir davetli konuşmacının katkısıyla forum yapılması kararlaştırıldı.
- Haftaya yapılacak forumun ikinci yarısında mahalle sorunları ele alınacak. Kaldırımların özgürleştirilmesi, çöplerin ve atıkların ayrıştırılarak toplanması, sokak hayvanları konuları daha ayrıntılı tartışılacak. Bu konuda bir atölye oluşturuldu ve önümüzdeki haftadan itibaren uygulanabilir bir öneri geliştirecek.
- Sonraki haftalara gündem önerileri olarak Mısır’da neler olup bittiği, eğitimdeki dönüşüm, hazır gıdalara karşı ev yapımı gıdalar, Türkiye ekonomisinin gerçekleri konuları önerildi.
- İzmir’de merkezi bir Konak forumu için Cumartesi’nin uygun olduğuna karar verildi.
- Parklarbizimkızkulesi facebook sayfası oluşturulması kararlaştırıldı.
- Forum alanı temizlenerek toplantı sona erdi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder