Sayfalar

BUCA KOOP HALK FORUMU TUTANAĞI – 12.07.2013

• Forumların işleyişleri ve bir önceki forumda alınan kararlar hakkında hatırlatmada bulunuldu.

• Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’ni ve bağlı Odaları işlevsizleştirmeye yönelik olarak yapılan yasal düzenlemenin kapsamı ve Akp’nin TMMOB’ye ve bağlı Odalara olan öfkesinin nedenleri hakkında Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın tarafından sunum yapıldı, sorulan sorular yanıtlandı.

• Diğer forumlarla eşgüdüm sağlanmasının önemi vurgulanmıştır. İzmir’deki forumların moderasyonlarından (sekreterya) ikişer kişinin katılımlarıyla haftada birgün genel toplantı yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Bu hafta yapılacak toplantıya Buca Koop Halk Forumu’ndan mutlaka katılım sağlanarak, forumun önerilerinin aktarılması kararlaştırıldı.

• Ramazan ayı sebebiyle, bir dayanışma kültürü oluşturmak amacıyla ASKIDA PİDE kampanyası başlatmak ve bu konuyla ilgili olarak Buca Koop’ta bulunan Halk Ekmek Büfesi ile görüşülmesi kararlaştırıldı.

• Bir sonraki forumda (15 Temmuz-Pazartesi), ev baskınları ile gözaltına alınan ve tutuklanan İzmir’deki Gezi direnişçilerinin yaşadıkları hukuki sürecin bilgilerinin aktarılması, olası bir gözaltı ya da ev baskını gibi durumlarda hukuki haklar konusunda bilgilendirmenin yapılması için Çağdaş Hukukçular Derneği’nden talepte bulunulması kararlaştırıldı.

• 17 Temmuz Çarşamba günkü forumda, ülkemizdeki eğitim sistemi ve eğitim sisteminin sorunları konulu bir sunum yapılması kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder