Sayfalar

11.07.2013 Gündoğdu-İskele Forumu Tutanağı


-Gezi direnişinde dün kaybettiğimiz Ali İsmail Korkmaz için bir eylem düzenlenmesi ve eylemin Gündoğdu-İskele forumu ile aynı yer ve saatte başlıyor olması sebebiyle, isteyen forum katılımcıları eyleme katıldı. Forum yapmak üzere kalanların da olması sebebiyle forum başlatıldı.
-13 Temmuz Cumartesi saat 14:00’da Konak YKM önünde, Gezi direnişi nedeniyle tutuklanan insanların ailelerinin düzenlediği bir basın açıklaması olacağı duyuruldu. Ailelerin forum katılımcılarından destek beklediği, bu nedenle bu eylemin Gündoğdu-İskele forumunun iletişim kanallarıyla forum katılımcılarına duyurulması ve isteyenlerin katılması kararlaştırıldı.
-F tiplerini anlatan belgesel-film gösterimi yapılabileceği, Gezi tutukluları ile dayanışma amaçlı mektup gönderilebileceği, “Arkadaşımı merak ediyorum” çalışması kapsamında cezaevindekilerin durumunu sorgulayan dilekçelerle başvurulabileceği belirtildi.
-11 Temmuz 2013 tarihinde yapılan forumlar arası iletişim toplantısında konuşulanların aktarılmasının ardından, haftada bir gün tüm forumlardan katılımcıların Konak’ta buluşması önerisi değerlendirildi. Bu öneri yerinde bulundu. Hafta sonları daha az katılım olabileceğinden hafta içi bir gün Konak’ta toplanılarak bir eylem-etkinlik gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Müzik, tiyatro gibi etkinliklerin yanı sıra, forumlardan belirlenen kişilerin kendi forumlarında alınan kararları aktaracağı konuşmaların yapıldığı bir eylem olması üzerinde ortaklaşıldı. Ayrıca Taksim Dayanışması’nın dört talebinin ve Gezi direnişi tutsaklarının da yapılacak eylemde işlenmesi gerektiği belirtildi.
-Gündoğdu-İskele forumunun haftada üç gün yapılması kararlaştırıldı. Bu günler Pazartesi-Çarşamba-Cuma olarak belirlendi. Eğer günlerden biri Konak’ta yapılacak forumların ortak eylemi ile çakışırsa değiştirilebileceği belirlendi.
-Forumların daha kalabalık katılımla yapılabilmesi için forum alanının belirginleştirilmesi kararlaştırıldı. Forum başlamadan önce forum alanına pankart ve dövizler asılarak dikkat çekici hale getirilmesi, forum günlerinin yazılı olduğu afişlerin Gündoğdu-İskele çevresindeki işyerlerine ve duraklara asılması, sosyal medya dışında radyo programı vb. duyuru yapılabilecek kanallarda forumun duyurulması kararlaştırıldı. Ayrıca vapur, tren garı, metro gibi insanların yoğun bulunduğu yerlerde forumların duyurulması için küçük forumlar yapılabileceği önerildi.
-Forumun kolaylaştırıcı ekibine katılım için çağrı yapıldı ve yeni katılımlar oldu.
-Bir sonraki forum 12 Temmuz Cuma günü 20:00’da Alsancak İskele önünde yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder