Sayfalar

15.07.2013 İzmir Güzelyalı Halk Forumu toplantı notları:

Başlangıç duyuruları:
Parkta salı ve perşembe günleri takas pazarı kurulacağı;
Hafta içi her gün 19.00-20.00 arası çocuklar için sokak oyunları resim, heykel, drama etkinliklerinin yapılacağı;
Her salı parkta 21.00’da halk sofrasının kurulacağı;
Perşembe günleri “Adalet Arıyoruz” yürüyüşünün yapılacağı duyuruldu.

Gündem:
Gezi Direnişi başladığından beri ne yaşadık, ne hissettik, ne yaptık? Gezi Direnişi hayatımıza ne kattı? Bundan sonra ne yapmayı düşünüyoruz?

Almanya’dan gelen bir katılımcı, Türk konsoloslukları önünde “duran adam” eylemleri ve büyük mitinglerin yapıldığını, direnişte kalplerinin Türkiye’de attığını söyledi.
Direnişle toplumsal kazanımların oluştuğu, halkın örgütlü gücünün fark edildiği, zihinsel bir devrim yaşandığı, Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı belirtildi.
Türkiye’de neden, nasıl mücadele edilmesi gerektiği Mısır örneği üzerinden anlatıldı.
Direnişin forumlar, meclis ve komite benzeri oluşumlarla devam ettiği, fabrikalarla da buluşması, büyümesi gerektiği anlatıldı.
Katılımcılardan biri İstanbul, Abbasağa Parkı’nda tanık olduğu “Seçimlerde forumlardan ortak bir aday çıkarılabilir mi?” tartışmasını aktardı.
Başka bir katılımcı direnişle büyüyen kardeşlik hissini çok önemsediğini ve bunun bir parçası olmakla gururlandığını anlattı.

Diğer ifadeler:
Gezi bir devrimidir. Çünkü beni evden çıkarttı.
Toplumsal kodlarında bu kadar muhafazakârlık bulunan bir toplumun bu noktaya gelmesini önemsiyorum. Önümüzdeki süreçte kitleselleşen direniş hareketinin kurumsal bir yapıya, siyasi partiye dönüşmemesi ve ana akım siyasetten uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.
Direnişi ayakta tutan şeylerden biri mizahtı, insanların sokağa çıkma sebeplerinden biriydi. Bu bakışın kaybolmamasını istiyorum. Bizim dünyaya bakışımızı genişletti.
Ergenekon, Balyoz, KCK, ÇHD davalarında mesnetsiz suçlamalarla insanların hapse tıkıldıklarını düşünüyorum. Hukuksuz yargılama süreçlerinden geçenlere sahip çıkılmalıdır. İnsan ayırt etmeden her türlü haksızlığın karşısında durulmalıdır.
Direnişin yaşam alanlarında dayanışma ve örgütlenme mecraları yaratacağını düşünüyorum. Bunun için buradayım. İnsanları bu amaçlarla harekete geçirebilmeliyiz.
Çevredeki esnafa, mahalleliye forumu tanıtmak, anlatmak önemli.
Yükselen devlet terörün, göz yumulan eli palalı karşı öz savunmanın öğrenilmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yapabiliriz.
Dayanışmayı esas alan kooperatif ve derneklerin oluşturulması önemli.

Özetle:
İstanbul, Gezi Parkı’nda başlayan, Türkiye’nin pek çok yerine yayılan direniş şekil değiştirerek devam ediyor. Forum, meclis ya da komiteler örgütlenme, seçimlere hazırlık gibi pek çok konunun konuşulup karara bağlanacağı, adımlarının atılacağı yerlerdir.
Bir sonraki forum için gündem maddelerini bu konular teşkil ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder