Sayfalar

03.07.2013 Güzelyalı Halk Forumu



İzmir Güzelyalı Halk Forumu olarak saat 21.00’da İMD’den (İzmir Müzisyenler Derneği) müzisyen arkadaşlarımızın yaptığı bir müzik dinletisi ile forumumuza başladık.

Ardından günün kolaylaştırıcılarının (moderatörlerinin) ve notları alan arkadaşlarımızın kendilerini tanıtmasıyla her gün yinelediğimiz duyurular yapıldı (facebook adresimiz, toplanma yer ve saatimiz, tüketim ve yandaş medyaya karşı boykota devamlılık, toplantıların sağlıklı ve verimli yürümesi için kullandığımız el işaretlerinin tanıtımı, halk forumlarının amacı). Ayrıca oluşturduğumuz kolaylaştırıcı grubunun önerisiyle her söz alan arkadaşımızın konuşma süresinin 3 dakikayla sınırlı tutulması kararlaştırıldı.

Bugünkü gündemlerimiz, çalışma grupları oluşturmak, “forumdan neler bekliyoruz”u hep birlikte konuşmak, bugün yapılan forumlar arası iletişim toplantısının aktarımı ve yarınki forumu tasarlamaktı.

Çalışma gruplarına dair öneriler şunlardı. Kentsel yaşam ve çevre-Kadın hakları-Sağlık-İletişim/Medya-Hukuk-Toplumsal araştırmalar-Yaratıcı fikirler-Kültür/Sanat/Atölye-Eğitim. Bu çalışma gruplarını oluşturacak ve katılmak isteyen arkadaşlar Cuma günü forumda bir araya gelecekler.

Çalışma gruplarının, takas pazarları kurmak, haftada bir gün serbest kürsü oluşturularak bu kürsünün kadınlara verilmesi, forumun duyurusu için ve yaygınlaştırması adına çalışmalar yapması(mevcut afişleme dışında), geçtiğimiz pazar günü yaptığımız piknikle başladığımız EXPO mücadelemize dair yeni yolların diğer mevcut forumlarla da iletişime geçilerek konuşulması, mahallemizdeki-parkımızdaki çocuklar için etkinlikler düzenlemek, yaşadığımız bölgelerdeki ileri yaşta insanlarımız için bir şeyler yapmak üstüne durabileceği gibi önerilerde bulunduk.

Ve bu hafta sonu çocuklar için bir etkinlik düzenlenmesi adına bir çalışma grubu oluştu. Etkinliğin tanıtımı, el ilanlarıyla desteklenecek. Forumun duyurusu ve yaygınlaştırılması için ise bir el ilanı hazırlamaya ve afişle birlikte çevremizdeki cafe, dükkan, apartman ve otobüs duraklarına dağıtmaya karar verdik. Bir arkadaşımız el ilanını hazırlayacak.

Ayrıca oluşacak çalışma gruplarının faaliyetlerinin paylaşımının çok önemli olduğu belirtildi. Diğer forumlarla, ortaya çıkan işleri her yerde sergilemeye dönük bir iletişim halinde olmamız gerektiği vurgulandı.

Gündem birden Tahrir’den gelen haberlerle Mısır’a döndü ve uluslararası dayanışmayı örmek ve sağlamlaştırmak adına, yarın Mısır ve şu anda direniş halinde olan bütün halklara selam niteliğinde pankartlar yapmaya karar verildi. Pankartların üzerinde ne yazacağı kararlaştırıldı. Pankart malzemeleri için imkanı olan forum katılımcıları olarak ,en fazla 1’er lira olacak şekilde, aramızda para topladık. Hemen bir pankart yapma çalışma grubu oluşturuldu. Yarın erken saatte buluşmak üzere karar aldılar. Mısır’daki genel durum hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerektiği konuşuldu.Bir arkadaşımız bilgileri toplayacak ve forumda paylaşacak.

“Forumdan neler bekliyoruz?” sorusuna verilen yanıtlar ise burada oluşan birlikteliklerin kalıcı hale gelmesi, zaten varolan hiçbir örgüt, parti flaması-bayrağı olmadan özgürce kendimizi ifade edebilmek ve örgütlenmek, genel politikalar dışında yerelin sorunlarını da konuşmak, tarihte yaygın örnekleri olan doğrudan demokrasiyi öğrenmek ve hayata geçirmek, sistemin hepimize dayattığı yabancılaş(tır)ma ve yalnızlaş(tır)mayı kırmak, farlılıklara saygı duymayı öğrenmek ve göstermek, Expo sorunu üstüne yoğunlaşmak, hükümetin istifası talebimizi dile getirmek şeklindeydi.

Yarın(Perşembe) forum yaptığımız alana, Halk Meclisi adıyla başka bir forum daha konmuş (belli bir partiye mensup olduğunu söyleyen insanlar tarafından). Bu konuda da genel karar, yarın gelip yine forumumuzu aynı yer ve saatte yapmak ve oraya, o farklı forum için gelen arkadaşları forumumuza davet etme yönünde oldu.

Ve perşembe günü her zamankinden farklı olarak 20:00’de toplanmak üzere forumu bitirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder