Sayfalar

05.07.2013 Gündoğdu Forumu

05.07.2013 tarihinde düzenlenen Gündoğdu Forumu tutanağıdır.

Açılış ve Gündemler:
Genel olarak forumların işleyişi ile ilgili bilgilendirme yapılarak, kullanılan işaret dili hakkında bilgi verilerek forum başladı. İşleyişi kolaylaştırmak adına oluşturulan forum sekreteryasının, kültür-sanat ve sosyal medya atölyelerinin katılma açık olduğu belirtilerek katılım çağrısı yapıldı. Forumda gündem olarak “Direnişi nasıl yükseltebiliriz” gündemi belirlendi ve sözlere açıldı.

Forumda konuşulanlar ve alınan kararlar:
-Sağlık sistemindeki sorunlar, eğitim sistemindeki sorunlar, yüksek faturalar gibi halka kendi sorunlarını anlatarak direnişi yükseltmeliyiz.
-Refleks eylemler yapmalıyız.
-Gündemleri kaçırmadan forumları eylemlerle beslemeliyiz. Gezi Parkı hakkındaki mahkeme kararı kazanımını öne çıkaran bir eylem yapmalıyız.
-%10 seçim barajının kaldırılması gündemiyle eylemler yapmalıyız.
-Flaş sanat eylemleri yapalım. Vapurda ya da resmi kurumlarda aniden müzik yapmak gibi, Bunları kendimiz videoya çekerek internet üzerinden yayabiliriz.
-İmece evi denen oluşumu takip etmeliyiz. www.imeceevi.org sitesinden takip edebiliriz.
-Kültür-sanat atölyesi tarafından tutuklu arkadaşlarımıza kitap gönderme kampanyası başlatıldığı duyuruldu. Cezaevine karton kapaklı kitap alınmadığı için, karton kapaklı haricinde kitapların Gezi direnişi tutuklularıyla dayanışma için Kültür-sanat atölyesine ulaştırılması bekleniyor.
-Kültür-sanat atölyesinin müzikle kapı kapı dolaşarak forumları duyurma kararı aktarıldı.
-Geri çağırma hakkını araştıralım. Milletvekillerini geri çağırma hakkımız olmalı. Bunu yaygınlaştıralım.
-Polis saldırısının olduğu eylemler sırasında işkence ve kötü muameleye maruz kalanların İzmir barosu, ÇHD ve İHD’ye başvurarak şikayetçi olabilecekleri konusunda duyuru yapıldı.
-Okuduğumuz ve direnişi anlatan gazeteleri duraklara ve herkesin görebileceği yerlere bırakalım.
-Sadece burada bir araya gelen toplama değil, hükümet yanlısı halka AKP’nin yanlışlarını anlatmalıyız.
-Meydanlardan ayrılan insanların neden ayrıldıkları üzerinde durmalıyız. Onları tekrar sokağa çıkarmak için neler yapabileceğimizi konuşmalıyız.
-Forumlara katılımı arttırmak için daha geniş duyuru yapmalıyız. Sosyal medyadan duyurular, bildiri dağıtımı, otobüs duraklarına yazılar yazarak forum duyurusu yapalım. 8 Temmuz Pazartesi günü daha kalabalık bir forum olması için çalışalım. (Bu öneri oylanarak kabul edildi.)
-Takas Pazarı yapma önerisi yapıldı. Bu öneri oylanarak kabul edildi. Görev alabilecekler isim bıraktı.
-İstanbul ve Ankara ile eşzamanlı eylemler yapmalıyız. (Bu öneri oylanarak kabul edildi.)

-Bugün İzmir’de gözaltına alınan Gezi direnişçileri 8 Temmuz Pazartesi sabah 10.00’da adliyeye getirilerek savcılığa çıkarılacak. O gün adliye önünde eylem yapalım. Eylem kararımızı İzmir’deki diğer forumlara da duyuralım. Eylemi sosyal medyadan yaygın biçimde duyuralım. (Bu öneri oyalanarak kabul edildi.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder