Sayfalar

15 Temmuz 2013 Buca Ethem Sarısülük (Çevik Bir) Forum Tutanağı



15 Temmuz Pazartesi günü yaptığımız forumun 2 başlığı vardı. İlki AKP’nin TMMOB’ye saldırısı idi. Konuyla ilgili Mimarlar Odası’ndan H. İbrahim Alparslan bir sunum yaptı. AKP’nin meslek odalarını hedef göstermesi ve odaların maddi kaynaklarını gasp etmesi üzerine gelişen forumda, forum katılımcıları sürece dair sorularını sordu ve TMMOB’nin yanında olacaklarını belirtti. Özellikle vurgulanan konu, "geniş kesimlerin bu meselelerden haberdar edilmesi gerektiği" oldu. Kentsel dönüşüm, EXPO gibi konularda mimarların-mühendislerin sürecin yakın takipçisi olduklarının altını çizen Alparslan, verdikleri mücadelenin hukuk alanında olduğunu da vurguladı.
Forumun ikinci yarısında 19 Temmuz Cuma günü saat 21.00’da yapılacak olan diğer forumun konuşma konusu belirlendi: KADIN CİNAYETLERİ VE KADINLARIN DİRENİŞTEKİ VARLIĞI. Diğer öneriler; sağlıkta dönüşüm ve "direnişin tıbbı", direniş sürecince yaşanan gözaltı ve tutuklamalar-avukatların tutumu, bilinç kazanma-farkındalık yaratmanın yolları, katılımcı demokrasiyi anlamının yollarının tartışılması... bu öneriler sonraki forumlarımızın konuları olacak.
Meydanın araç gürültüsü nedeniyle forum için elverişli olmadığı söylendi ve Ethem Sarısülük Forumu için başka alanlar, parklar bakılmasına karar verildi.
Forumun kendi Facebook sayfasının açılması kararlaştırıldı. Duyuruların daha sağlıklı ve yaygın yapılabilmesi için ayrı bir hesap açılacak.  

Duyurular: Gezi Direnişi'ne katılan Dokuz Eylül Üniversitesi çalışanı özel güvenlik memuruna açılan soruşturma için dayanışma çağrısı yapıldı. 19 Temmuz Cuma günü savunma verecek çalışan için Eğitim-Sen 3 No'lu Şube destek olacağını açıkladı. İzelman çalışanı şoförler 16 Temmuz Salı günü İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapacaklar. Talepleri kabul edilmezse 26 Temmuz’da greve gidecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder