Sayfalar

28 Haziran 2013 Buca Koop Halk Forumu




20.30’da Buca Koop Meydan’da toplanıldı. Çapulcuların yapmış olduğu müziklerinden dinletilerek ve eşlik edilerek meydandan çağrı yapıldı. 21.00’da sloganlar eşliğinde forumun yapılacağı alana ulaşıldı.
Forum başlangıcında, yarın (Cumartesi) saat:18.30'da Konak Bahri Baba Parkı'nda buluşarak başlayacak İzmir'de yapılan Halk Forumlarının ortaklaşa olarak gerçekleştirilecek eylemliliğin bilgisi verildi ve eyleme katılım çağrısı yapıldı. Ayrıca “26 Haziran’da” alınan kararlara ilişkin bir hatırlatma yapıldı. Konuşmacılar sırayla kendi fikir ve önerilerini dile getirdiler. Bir katılımcımız tarafından söylenen ve diğer katılımcılarımızın eşlik ettiği türkülerle forumumuz devam etti. Verilen bu türkü arasından sonra katılımcılar öneri ve görüşlerini sunmaya devam ettiler. Küçük kardeşlerimiz kendi yazdıkları, besteledikleri şarkı, şiirlerle, sloganlarla katılımlarını gösterdiler.
Konuşmalarda genel olarak sunulan ve oylama sonucunda karar alınan öneriler şunlardır:
-          Forumlarımızın haftada 2 gün olarak değiştirilmesi önerisine karşılık, hafta da 3 gün (Pazartesi-Çarşamba-Cuma) olarak devam edilmesine karar verildi.
-          Forum saatleri konusunda Buca Koop. Meydan’da 20.30 yerine 21.00’de toplanılması, forumumuzun da Aşıklar Parkı’nda 21.30’da başlatılmasına karar verildi.
-          Buca Koop forumunun mahallemizle ilgili sorunlarında tartışılıp çözümlenmesi konusunda öncü rol oynaması kararlaştırıldı.
-          Seçim barajının kaldırılması kararı alındı. Bu kararın uygulanması amacıyla yürütülmekte olan bir takım kampanyalar ve diğer yöntemler ile ilgili gerekli bilgi toplanarak bir sonraki forumda katılımcılara bilgi verilecektir.
-          Türkiye’nin her yerinde direnişe meydanlarda katıldığı veya mahalle ve evlerinde tencere, tava çalarak destek veren tüm yurttaşlarımızla ilgili yapılan gözaltına alma, tutuklama kararlarına tepki gösterme önerisi getirildi. Konu ile ilgili İzmir Barosu ve diğer ilgili merciiler ile görüşerek bir dilekçe ile bizlerinde bu eylemlerde bulunduğunu belirten; bir nevi kendi kendimizi ihbar etme konusunda karar verildi.
-          Birçok yerde yapılmakta olan forumlarda alınan kararları sadece internet üzerinden değil basılı bir bülten yardımıyla internete girme imkanı olmayan insanlarımıza da ulaştırarak onlarında forumlar konusunda bilgi almasını sağlamak.
-          1 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek formumuzda “2 Temmuz Sivas Katliamı” ile ilgili anma, katılımcıların konuşmaları, sazımız sözümüzle müziklerin yapılmasına karar verilmiştir. Forum için dövizlerin hazırlanması gerekli duyurunun el ilanı gibi herkesin görebileceği yerlerde bulunacak çeşitli görsellerle desteklenmesi kararlaştırılmıştır.
-          Sokak hayvanları için kapılarımızın, işyerlerimizin, apartmanlarımızın önlerine su ve mama bırakılmasına karar verilmiştir.
Bir sonraki forumumuz “1 Temmuz Pazartesi” günü Saat 21.00’de Buca Koop Meydanda toplanarak,
21.30’da Aşıklar Parkı (Kipa yanında) gerçekleştirilecektir.
                                                                                                                                Buca Koop Halk Forumu Sekreteryası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder