Sayfalar

07.07.2013 Pazar İzmir Güzelyalı Halk Forumu Toplantı Notları


Bugün forumumuza haziran direnişi sırasında tanık olduğumuz görüntüler ve fotoğraflardan oluşan videolar izleyerek başladık. “Nerdesin aşkım/Where are you darling?” videosu hepimizin alkışlarını topladı.

Haftasonu oluşu nedeniyle katılımın normalden düşük olduğu bir forum olduğu için kararlar almaya dönük değil, karar aşamasındaki konularımızı konuşmaya dönük bir forumdu.

Dün akşam Taksim ve Gezi parkı için toplanan direnişçilere yapılan saldırıyı protesto etmek ve “Her Yer Taksim” demek için forum olarak aldığımız kararla gittiğimiz, ani eylem refleksiyle gerçekleştirdiğimiz
eylemi dün orada olmayan arkadaşlara aktardık.

Kentsel yaşam çalışma grubu yarın (Pazartesi) saat 19.00’da forumumuzu yaptığımız parkta bir toplantı alacağını duyurdu ve bu çalışma grubunda yer almak isteyen herkesi davet etti. Konuları ağırlıklı olarak Expo ve İnciraltı, “Bu konuda daha ne gibi faaliyetler yapabiliriz?” olacak.

Forum geçmişine dair, görsel hafıza niteliğinde, parkta sergilenmek üzere fotoğraf sergisi oluşturmak üzere bir çalışma grubu oluşmuştu. Forumun Facebook sayfasından bir foto albüm açarak fotoğrafları 10 Temmuz’a kadar orada toplayacaklar. İnternet üstünden gönderemeyenler flash disk ve usb’lerle foruma getirecek.

Geçtiğimiz akşamlarda aldığımız kararla Gezi Tutsakları için mektup yazdık. Elden ele dolaştırdığımız kağıtlara tutsak arkadaşlarımıza selamlarımızı ve mesajlarımızı yazdık. Mektup yazmaya yarın da devam
edeceğiz.

Ellerimizde fenerlerle sokaklarda “Adalet Arıyoruz” yürüyüşü konusunda tekrar konuştuk. Haftanın belli bir gününü seçip bunu her hafta yapabileceğimiz önerisi benimsendi. Yarın karara bağlayacağız.

Yarın(Pazartesi) tutsak arkadaşlarımızın mahkemesi için saat 10.00’da Bayraklı Adliyesi C blok önüne çağırdık birbirimizi.12.00’da da aynı yerde bir basın açıklaması olacak. Facebook sayfasında ayrıca duyurulacak.
Mehkemeye forumdan biri katılabilir, akabinde neler olduğunu anlatabilir dedik.

Parkımızın çevresindeki insanlar ve esnafla iletişimimizi güçlendirmek adına anketler düzenleme önerisi geldi. Medya ve iletişim çalışma grubu bu konuya dair hazırlık yapacak. Ayrıca içinde, unutmamamız gereken “bağzı” şeylerin olduğu ve hazırlanacak olan “Neden direniyorsun?” başlıklı bir
video çalışmasının bulunduğu CD’ler hazırlamak ve forum için bir forum gazetesi çıkartarak (forum ve direniş içerikli) dağıtmak gibi fikirleri olduğunu belirttiler.

Forumun her gün olup olmamasını yarın tekrar gündem yapma kararı aldık.

Bir arkadaşımız Ramazan ayı içinde bir Hacıvat ile Karagöz kukla gösterisi yapabileceğini söyledi.

Perşembe günleri (Daha önceki forum notlarına bakabilirsiniz. Perşembe günleri meselesi, uğradığımız provakasyonla ilgilidir) için bir çok öneri ve fikir sunuldu:

-Forum dışı etkinliklerimizi de yine parkın içinde yapalım.

-Her Perşembe “Adalet Arıyoruz” yürüyüşü yapmak.

-Gelecek olan İşçi Partisi ile anlaşma yoluna gidilmesi tekrar denenebilir.

-Expo hakkında bilgilendirmeye dönük başka başka çalışmalar yapmak (masa açmak, imza toplamak, sunumlar, gösterimler vs.)

-Perşembe günleri hiç toplanmayabiliriz. Çalışma grupları toplanır.

-Başka bir etkinlik de koysak yine parkın içinde başka bir yerde olsun.

-Bu Perşembe bir kermes ve ufak bir şenlik düzenleyelim, sohbet edelim yine parkın içinde.

-Her Perşembe, o gün forumu olan diğer mahallelerden birine ziyarete gidebiliriz.

Bu öneriler üstünden ve yarınki konuşmalar üstünden bir karara varmak ve yarın görüşmek üzere forumumuzu bitirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder