Sayfalar

15 Temmuz 2013 Gündoğdu-İskele Forum Tutanağı


Gündem Maddeleri:
1.       Refleks Eylem Planı
2.       Tutuklu Arkadaşlarımızla Dayanışma İçin Yapabileceklerimiz
3.       Kolaylaştırıcı Ekibin İşleyişi

1.       Gündem Maddesi Üzerine Refleks Eylem Planları
Gözaltı, tutuklama, ölüm ya da Taksim’e saldırı gibi refleks göstermek gereken konularda eylem yapmakta dağınıklıklar olabildiği için, sabit bir toplanma yeri ve saati belirlenmesi ihtiyacı üzerine bu gündem tartışıldı. Tartışma sonucu refleks eylemlerde toplanma noktası Gündoğdu Meydanı olarak belirlendi. Toplandıktan sonra nereye yürüneceği tartışıldı. Öneriler Konak Meydanı’na yürüme, Basmane’ye yürüme ve Gündoğdu Meydanı’ndaki toplanma sırasında belirlenmesiydi. Tartışmaların ardından refleks eylemler için saat 20:00’da Gündoğdu Meydanı’nda toplanılarak, ölüm olduğunda AKP’ye (Basmane), tutuklamalar, gözaltılar veya Taksim’e saldırı olduğunda Valilik önüne (Konak) yürünmesi önerisi oylanarak kabul edildi. Gündoğdu-İskele Forumu olarak kabul edilen refleks eylem planı diğer forumlardan da çıkacak önerilerle birleştirilecek ve tüm İzmir için ortak planlama yapmak üzere hareket edilecek.

2.       Gündem Maddesi Üzerine Tutuklu Arkadaşlarımızla Dayanışma İçin Yapabileceklerimiz
Tutuklu arkadaşlarımızla dayanışma için öneriler tartışıldı. Çarşamba günü yapılacak olan foruma cezaevinde bulunan arkadaşlarımızın adres bilgileri getirilecek, aynı zamanda internet üzerinden duyurusu yapılacak. İsteyenler bu adreslere kart-mektup veya kitap yollayabilecek. Her foruma başlamadan önce 15 dakikanın tutuklu bulunan arkadaşlarımıza yazdığımız mektupların ya da onlardan gelen mektupların okunmasına ayrılması kararlaştırıldı.

Tutuklu arkadaşlarımızın ihtiyaçları için ekonomik destek sağlanması önerisi geldi. Foruma katılanlar tarafından toplanan 141 TL adliyeye gidecek olan arkadaşlara teslim edildi.

Tutuklu arkadaşlarımızın ailelerine manevi destek olmak için ev ziyaretleri yapılması konuşuldu. Uçurtmayı Vurmasınlar filminden esinlenerek ve Ankara’da da benzer bir eylem yapıldığından cezaevi önünde uçurtma uçurma önerisi yapıldı.

Tutuklu arkadaşlarımızla dayanışma için yapabileceklerimizin gündem maddesinde gelen öneriler oylanmadı, önerilerin çoğu için yapabilecek arkadaşlarımızın görev alıp koordinasyonu sağlanması için çağrı yapıldı.

3.       Gündem Maddesi Olarak Kolaylaştırıcı Ekibin İşleyişi
Kolaylaştırıcı ekibin işleyişi konuşuldu. Kolaylaştırıcı ekibe zaman zaman getirilen eleştiriler nedeniyle geri çekilmesi ve isterse aynı kişilerin tekrar girmesine açık biçimde yeniden oluşturulması önerisi getirildi. Facebook sayfasının yorumlara kapatıldığı ve oradan yapılan yorumların önerilerin değerlendirilmediği ifade edildi. Bir başka öneri ise geri çekmek yerine yeni kişilerin eklenerek daha sağlıklı bir işleyişe kavuşması üzerine getirildi. İstanbul’dan gelen bir forum katılımcısı ise oradaki deneyimlerini aktararak ekibin süreç içerisinde zaten oluştuğunu, bu ekip sayesinde işleyişin hızlandığını ve kararların daha hızlı alındığını, güvenin zaman içinde zaten oluşacağını belirtti. Gündemin ardından kolaylaştırıcı ekibe yeni katılımlar oldu.

Gündem maddeleri dışında gelen öneriler ise:
·         Eylemler sırasında Yeni Kapı Tiyatrosu’nun gerçekleştirebileceği tiyatro gösterimleri önerildi. Öneri genişletirilerek diğer tiyatro ekipleri ile de haberleşilip geniş katılımlı olarak sağlanması konuşuldu.
·         Abbasağa Forumu’ndan esinlenerek forumlardan sonra da kendi aramızda gerçekleştirebileceğimiz küçük forumlar yapılması konuşuldu.
·         Seçimlerin yaklaştığı ve sandıkta neler yapabileceğimizi konuşmamız gerektiği önerisi geldi.
·         Anayasa’da değişmesi gündemde olan 48 maddenin görüşülmesi önerildi.
·         Erdoğan’ın “Palalılara karşıyız, bu yüzden üniversitelere güvenlik güçlerini yerleştireceğiz” açıklaması üzerine üniversiteleri konuşma önerisi geldi.
·         Her forumdan önce erken gelebilenlerle bir saat önceden buluşulacak ve o günkü forumda tartışılacak gündem önerileri hazırlanacak.
·         17 Temmuz Çarşamba günü yapılacak olan forumda sağlıkçıların kürsü talep ettiği belirtildi. Bu foruma Laz Marks ve İMD de katılacak. Bu forumda tartışılması önerilen gündemler şöyle:
-Faşizan uygulamalar ve sivil diktatörlüğe karşı direnişte sağlık hizmeti
-Olağanüstü durumlarda sağlık hizmeti
-Travmalı hastaya ilk yaklaşım ve sağlık hizmeti
-Gazın sağlığa etkisi ve nasıl korunuruz
·         Tutuklularda Dayanışma Ekibi ve İletişim Ekibi oluşturuldu. İletişim Ekibi forumlara katılımın arttırılması için, LGBT ve taraftar grupları gibi gruplarla görüşmeler yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder