Sayfalar

25 Haziran Gültepe Halk Forumu Notları

İzmir'de mahallelerde halk forumları devam ediyor

İzmir'de günlerdir devam eden halk forumları mahallelere taşındı. Gültepe mahallesinde de başlayan halk forumlarının bugün ikincisi gerçekleştirildi.

Mahalle sorunlarını ve Gezi Parkı olaylarını tartışmak için toplanan mahalleliler; Gezi parkı eylemlerinin mahalleye ilk yansımalarını ve mahallede gerçekleştirilen ilk gezi parkı eylemlerini değerlendirdi. Mahallenin duyarlı sakinleri olarak var olan direnişin büyütülmesinin çözümünün örgütlenme ile olacağını söylendi.

Mahalle sorunları tartışılırken toplantının yapıldığı Fazıl Gültekin parkına da değinen mahalleli bu parkın özellikle kadınlar tarafından kullanılamadığına değindi ve bunun için çözümler aradı. Bu parkın daha rahat ve güvenli kullanılabilmesi için mahallelinin parka sahip çıkması gerektiği sonucuna varan mahalleliler perşembe günü parkta bir akşam çayı toplantısı yapma kararı aldı.

Son olarak da forumların daha düzenli yürütülebilmesi ve daha fazla mahalleliyi katabilmek için forumun 3 kişilik sekretaryası oluşturuldu.

Parkın sahiplenilmesi adına ölüm yıl dönümü olan sanatçı Kazım Koyuncu'nun posteri parkın ortasına asıldı ve perşembe günü saat 20.00'da yine Fazıl Gültekin parkında buluşmak üzere forum sona erdirildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder