Sayfalar

20 Haziran 2013 Perşembe Gündoğdu Forumu Tutanağı

Gezi parkı direnişinin 22. gününde Türkiye’nin dört bir yanında yaşam alanlarına sahip çıkanların,özgürlük isteyenlerin, AKP faşizmine meydan okuyanların mücadelesi bugün daha da güçlenerek büyüyor. Her geçen gün yeni eylem biçimlerini ortaya çıkaran direniş, son iki günde de İstanbul'da başlayan ve onlarca bölgeye yayılan halkın sözünü özgürce söylediği forumlarla devam ediyor.

Bu direnişe omuz veren İzmirliler olarak bugün Gündoğdu meydanında saat 19:00 da İzmir de ki direnişimizi güçlendirip büyütmek için bir araya gelerek bir forum gerçekleştirdik. Forum'un 6 noktada gerçekleştirilmesinin kararı alınarak, bu noktaların koordinasyonunu sağlamak ve yapılan tartışmaları ortaklaştırmak için gönüllü arkadaşlarımızın yer aldığı bir sekretarya oluşturulmuştur.

Halk Forumu'nun gerçekleşeceği yerler şöyle:

Gültepe Cumartesi günü saat 20.00'da Çınar Altı Düğün Salonu yanında Gültepeliler bir araya gelerek forum gerçekleştirecek.

Çiğli-Güzeltepe Pazartesi günü saat 21.00'da Taşocağı son durakta halk kürsüsü gerçekleşecek. Ayrıca etkinlik programında müzik dinletisi de yapılacak.

Gündoğdu Meydanı Cuma günü saat 20.00'da Anıt yanında bir araya gelinerek halk forumu düzenlenecek. Ayrıca forum öncesi forum tiyatro yapılacak.

Karşıyaka Cumartesi günü saat 20.00'da Osman Bey Parkı'nda yapılacak.

Bornava Cumartesi günü saat 20.00'da Saray Kent Meydanı'nda bir forum gerçekleşecek.

Buca Pazartesi günü saat 20.00'da Çevik Bir Meydanı'nda da bir forum yapılacak.

20.06.2013 Gündoğdu Halk Forumu'nda ilk elden yapılması karara bağlanan öneriler şöyle:

Forum'lar ilgili iletişim kanalı olarak "parklar bizim izmir" facebook adresinin açılması,

Forumlar'ın zenginleştirilmesi için üniversitelerden akademisyenlerin ve direnişin hukuksal sürecine ilişkin bilgilendirme için avukatların da dahil edilmesi,

Forumların yapılacağı yerlerde, forum öncesi sanatçı arkadaşların etkinlikler düzenleyerek foruma çağrı yapması,

Forum esnasında diğer illerle de bağlantı kurabileceğimiz canlı yayın,

*Ayrıca Foruma katılan İzmir Müzisyenler derneği, yarın(22 Haziran) Kemeraltı girişinde saat 18:00'da "Çalmayan Müzisyenler" eylemi yapacaklarını duyurdular."

1 yorum:

  1. Narlıdere halkı olarak her gün saat 20:00'de Pir Sultan Abdal parkında forum yapıyoruz .Bilginize

    YanıtlaSil