Sayfalar

24 Haziran Çiğili Güzeltepe Halk Forumu

Çiğli Güzeltepe mahallesinde ilk forum gerceklestirildi. 150 kişinin katıldığı forumda 4 ü coçuk olmak uzere 26 kişi söz aldı. Genel olarak yapılan konusmalarda "gezi parkı direnişinin neden halkı sokaklara döktüğüne" deginildi.

Forum da direnişin sadece "3 ağac meselesi" ile başlamadığı belirtildi ve direnişe halkın yoksulluğa karşı işsizliğe ve güvencesizliğe karşı, 4+4+4 eğitim sistemiyle piyasalaştırılan ve gericileştirilen eğitime karşı insanların sokağa çıktığı vurgulandı. inanç özgürlüklerine sahip cıkılması gerekliliği, izmirde yapılan gözaltı ve tutuklamalarla ilgili tüm halkın bu konuda duyarlılığının artması ve bu forumların daha yaygın geniş kitlelerde örgütlenmesi gerekliliği tartısıldı.

Forumda yapılan öneriler;

  1. Bu yapılan forumun daha geniş kitlelere yayarak tekrardan yapılması
  2. Bu forum gibi tum halkın sorunlarını tartısabileceği ve cözüm arayabileceği demokratik halk meclislerinin, kadın meclislerinin,gençlik meclislerinin kurulması
  3. 2 temmuz sivas anması için halk yürüyüşün gerceklestirilmesi.

Yapılan önerilerden persembe günü saat 21.00'da yine Tasocağı'nda bulusup önerileri genişletip ve önerileri oylamak için tekrar forum kararı alındı. Katılan herkes persembe günü yapılacak olan forumu daha geniş örgütleyeceği sözünü vererek ayrıldı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder