Sayfalar

25 Haziran 2013 Bornova Büyük Park Forumundan Sunulan Öneriler ve Alınan Kararlar

Büyük park forumunun oradan geçen insanlar için de anlaşılır ve dikkat çekici olması, katılımcı sayısının artırılması adına, bir bez afiş hazırlanarak “Bornova Büyük Park Forumu” yazılması ve görünür bir yere her akşam forum saatlerinde asılması konuşuldu ve oylamayla karara bağlandı. 

Eylemlerde göz altına alınan, tutuklanan ve hakkında soruşturma başlatılan tüm direnişçilerin serbest bırakılması isteğimizi yinelemek ve Ethem Sarısülük’ün katili polis Ahmet Şahbaz’ın tutuksuz yargılanmasını protesto etmek adına, adliyeye bir yürüyüş fikri öneri olarak sunuldu. 

Bu fikir için 5 temmuz 2013 tarihi belirlendi, diğer forumlar ile iletişime geçilerek eylem içeriğinin (durma, yürüme, oturma, taş bırakma vs) belirlenmesi ve sonrasında diğer forumlardan gelecek öneriler ve yanıtlar doğrultusunda görüşülmesi kararlaştırıldı.

Daha önceki forumlarda tartışmaya açılan, her forum öncesi 10-15 dakikalık bilgilendirici sunumlar yapılması, forum bileşenlerinin haklarımız, ilk yardım, internet kullanımı gibi direnişin önemli konularında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayacak bir oluşuma gidilmesi konusunda ilk somut adımlar atıldı. Konulara hakim katılımcıların önümüzdeki hafta içerisinde “internet kullanımında yasal sınırlamalar, etkili internet ve sosyal medya kullanımı ile olası bir erişim kesintisi durumunda yapılması gerekenler” ve “direniş sürecinde sağlık ve ilk yardım, biber gazı yaralanmaları travmalar ve diğer yaralanmalarda yapılması gerekenler” konulu iki sunum yapması kararlaştırıldı. 

Daha önceki forumda, her cuma yapılması kararlaştırılan Bornova’daki tüm forumların katılımı ile gerçekleştirilecek büyük forumdan sonra, bir film gösterimi yapılması fikri karara bağlandı. İlk gösterim olarak “metropolis” belgeseli önerildi ve kabul edildi. Bundan sonra gösterilecek filmler için sosyal medya ortamından bir liste oluşturulabileceği konuşuldu.

Katılımı artırmak adına, forumun yapıldığı civar mahallelerde yaşayanlara el ilanları bastırılıp dağıtılması fikri önerildi ve bir taslak hazırlanarak tekrar gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.
Forumdan önce bir yürüyüş yapılarak, forumun duyurulması böylelikle katılımcı sayısının artırılması konuşuldu. İsteyenlerin katılabileceği, sürekli bir eylem olarak her forum öncesinde yapılması kararlaştırıldı.

Forumlardan sonra da küçük park tarafına sürekli bir yürüyüş düzenlenmesi ve kafeler sokağında yürüyüşten birinin inisiyatif alarak, o günkü forum kararlarını veya ülke çapında yapılan eylemleri duyurabileceği konuşuldu. 

Mevcut facebook sayfalarının, twitter hesaplarının ve blogların daha aktif kullanımının sağlanması ve Bornova forumunda alınan kararların daha hızlı yayılabilmesi adına, bu sayfaların adminleri ile görüşülmesi kararlaştırıldı. Gönüllü olan arkadaşlar konu ile ilgili sorumluluğu almayı kabul ettiler. Bunun yanında talcidmedya.blogspot.com adresinden yapılan canlı yayının devamlılığının sağlanması konuşuldu.

Direnişi temsil eden ve polis şiddetini gözler önüne seren resimlerin bastırılarak civardaki durak, duvar vs yerlere yapıştırılması konusu gündeme geldi. Bireysel olarak yapılabilecek bir eylem olduğundan oylamaya sunulmadı.

Her forumun başında, mevcut takvim doğrultusunda yapılacak olan eylem ve aktivitelerin hatırlatılması ve bir önceki forumda alınan kararların kısaca özetlenmesi gerekliliğine değinildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder